top of page
  • Foto van schrijverElisabeth Victoria

Waarom kost een newbornshoot meer?

Ik paste zonet mijn prijzen aan. Ja, ze gingen wat omhoog. Mijn hart klopt tot in mijn keel. Geen enkele ondernemer vindt dat fijn, maar het is wel noodzakelijk. Charge your worth, roepen alle websites met tips over prijzen. En toen besliste ik om een voor newborn fotoshoot iets meer aan te rekenen. Waarom?


Het duurt langer

Dit was voor mij de belangrijkste reden. Baby's zijn onvoorspelbaar en daardoor niet altijd de meest bereidwillige modellen. Ze huilen, ze liggen niet graag in mijn studio of ze hebben honger. De fotoshoot moet daardoor vaak onderbroken worden. Het vraagt geduld als fotograaf. Natuurlijk heb ik dat geduld als jouw kleine spruit honger heeft. Ik voorzie zoveel pauzes als nodig is. Maar daardoor ben ik als ondernemer wel langer bezig.


Het vraagt meer werk achteraf

Zo zacht als een babyhuid, wordt wel eens gezegd. Niets is minder waar. Meeste baby's hebben wel ergens uitslag. Op hun gezichtje zijn schilfertjes te zien. Er hangt schattig babykwijl op mijn wikkeldoeken. Het zijn allemaal zaken die heel normaal zijn voor een baby, maar als fotograaf werk ik dat weg. De nabewerking vraagt dus veel meer tijd. Maar zo heb je natuurlijk wel jouw schattige babyzachte foto's.


Meer attributen

Een gewone fotoshoot met volwassenen vraagt nauwelijks attributen, hoogstens wat bloemen als boeket of voor in de haren. Bij een newborn heb ik verschillende wikkeldoeken, strikjes, haarbanden noem het maar op. Het vraagt dus meer investeringen.


Kortom: meer kwaliteit

Een newborn fotoshoot vraagt meer tijd en investeringen dan een andere fotoshoot. Daarom verhoog ik de prijzen iets meer voor dit soort fotoshoot. Zo kan ik de kwaliteit van jouw foto's blijven garanderen.

21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page