top of page
  • Foto van schrijverElisabeth Victoria

Help! Mijn kind wil niet op de foto!

Kleine kinderen en dieren zijn zowat het moeilijkst om vast te leggen in de portretfotografie. En met een reden. Ze hebben een eigen willetje. Dat maakt het echter niet onmogelijk om hen te fotograferen. Hier alvast enkele tips om met kleine kinderen naar een fotoshoot te gaan.


Bereid hen voor

Alvorens je naar een fotoshoot komt, is belangrijk dat je hen vertelt wat ze mogen verwachten. Kies bijvoorbeeld samen de outfit. Oefen alvast wat poses. Zo weten ze wat ze mogen verwachten.


Gun hen down time

Als je kind er genoeg van gehad heeft tijdens een shoot, gun hem of haar dan down time. Ze worden dan even niet gefotografeerd en gaan wat spelen langs de kant. Het heeft geen zin om hen te blijven forceren voor de foto. Ideaal om dan wat foto's te maken van mama en papa!


Geef het goede voorbeeld

Tijdens deze downtime, kan jij of een grote broer of zus het goede voorbeeld geven. Zijn ze wat camera schuw? Dan is dit het goede moment om te in te zien dat het helemaal niet eng is.


Ze hoeven niet te poseren

Een grote misconceptie is dat er steeds geposeerd moet worden. Dat is echter niet altijd mogelijk. En het kan ook geen kwaad. Het is fijn om kinderen te fotograferen als ze het niet weten.


Hou ze vast

Heb je (b)engeltjes die niet blijven stilzitten? Een oplossing is om hen vast te houden. Leuke knuffelfoto's zijn steeds fijn.


Inspiratie nodig?



9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page