top of page
  • Foto van schrijverElisabeth Victoria

Storytime: een onderbroken fotoshoot

Voor het eerste heb ik een fotoshoot moeten onderbreken en later hervatten. Het was een familie met kleine kinderen. Hoe verliep dat en wat mag je als klant verwachten als het bij jou gebeurt?


PS: De foto's zijn van verschillende shoots, niet per se van het gezin in kwestie!


Een vrolijke start

Het gezin boekte bij mij een familiefotoshoot tijdens golden hour. Het beste licht uiteraard! Aan het begin van de fotoshoot was het licht nog niet wat het moest zijn, maar daar kwamen we uiteraard nog toe. Ik nam foto's van de kinderen apart en samen. Alles verliep goed.


De eerste traantjes

Naarmate de fotoshoot vorderde, begon de kleinste telg te huilen. Als zoiets gebeurt, zeg ik steeds het kind best even wat downtime kan gebruiken. Tijd voor andere foto's! Het huilen stopte niet, in tegendeel het werd enkel erger. Ik merkte dat dit niet was omdat het kind niet op de foto wilde. Hier schol iets. De ouders waren te bezorgd om nog zorgeloze foto's te nemen. Alle aandacht ging naar de traantjes. We besloten de fotoshoot vroegtijdig stop te zetten.


Later die avond kreeg ik een smsje, hij had koorts. Ai ai.


Deel 2

Ik bewerkte de foto's en was zelf niet tevreden met de fotoshoot. Er was te weinig afwisseling met de foto's. Geen foto's van mama en papa apart. Nauwelijks foto's van de kinderen apart... Ik stelde voor om een tweede fotoshoot in te plannen.


Dit keer ook liever overdag in plaats van 's avonds. Dan zou hij al minder moe zijn. Zo gezegd, zo gedaan, we spraken een tweede keer af. Dit keer waren er geen traantjes. In tegendeel. Heel fijne spontane foto's.


Eind goed al goed

Een belangrijk bericht aan alle ouders die zich hierin herkennen: neem jezelf dit niet kwalijk! Zo'n dingen gebeuren nu eenmaal. Laat die rode kaken en die sorry maar achterwege. Ik merkte snel dat er een andere reden was voor de tranen. Huilen omdat je kind niet op de foto wil, zijn meestal van korte duur.


Ik vond het helemaal niet erg om een tweede deel in te plannen. Ik merkte zelf dat het nodig was aangezien mijn reportage niet volledig was. En het zou toch jammer zijn als beide partijen niet tevreden zijn, toch? Ik zag dit niet als extra moeite, maar deel van mijn job als familiefotograaf.




Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page