top of page
  • Foto van schrijverElisabeth Victoria

De herinrichting van mijn living: een fotostudio

Onlangs maakte ik een aankoop waar ik nog veel plezier van zal hebben: een achtergrondsysteem. Ik heb met andere woorden een kleine fotostudio in mijn living. Ik vertel er je met plezier alles over!


Wat kocht ik nu precies?

Het korte antwoord, een achtergrondsysteem. Stel het je voor als een metalen constructie waar ik een doek over kan hangen of een rol papier. Er zitten ook klemmen en zandzakjes bij zodat ik hem lekker strak kan opspannen. Je vindt een link naar mijn achtergrondsysteem hier.


Het in elkaar steken...

Hiervoor deed ik een beroep op mijn vriend die me hielp de stukken in elkaar te steken. De minimumbreedte leek toch wat groot voor de ruimte die ik ervoor voorzien had... De studio was groter dan gedacht. We bonden de bovenste balken aan elkaar vast. Een beetje improviseren maar het is ons toch gelukt!


De attributen die ik erbij kocht

Er was geen achtergrond inbegrepen, die moest ik nog apart kopen. De prijs online viel me toch wel tegen. Daarom ging ik naar de markt, naar een stoffenkraam. Daar kon ik twee leuke stoffen op de kop tikken. Een witte en een zwarte achtergrond. Ik wou heel basic beginnen. De gekke kleurtjes zullen voor later zijn. Verder ben ik van plan binnenkort nog extra klemmen te kopen, twee is toch wat weinig. Het laken moet echt wel strak hangen.


En wat ga ik daar nu mee doen?

Eerst en vooral: oefenen. Het is wennen, van fotoshoots buiten naar een fotostudio, het is aanpassen. Ondertussen heb ik toch al twee fotoshoots kunnen doen, eentje met een model en een baby. Want dat is waar ik de studio toch vooral voor wil gebruiken: newborns. Hen zo leuk kunnen wrappen met bijhorende accessoires. Ik kijk er al naar uit.


Op naar vele avonturen met de studio!


58 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page