top of page
  • Foto van schrijverElisabeth Victoria

Een paardenfotoshoot, hoe begin je eraan?

Een fotoshoot met een paard, niet evident. Dieren fotograferen in het algemeen is niet altijd een makkelijke klus. In deze blogpost geef ik je graag tips hoe je eraan kan beginnen.


Laat het paard opwarmen

De eerste paar toertjes langs de piste laat je je camera toch maar best nog even in je tas zitten. Het paard en de ruiter hebben wat tijd nodig om op te warmen. Jij ziet het verschil misschien niet, maar een goede ruiter zal meteen zien dat het paard nog niet opgewarmd is. Het geeft ook gewoon minder mooie foto's.


Het paard in rust

Hoe zie je dan dat een paard opgewarmd is? Wel, zoals de foto onderaan. Het paard kijkt naar beneden en de nek staat gekruld. Dit is een goede indicator, maar elk paard is anders natuurlijk. Niet elk paard zal deze houding na een opwarming aannemen. Een bijhorende tip: observeer. Leer de lichaamstaal van een paard goed herkennen. Probeer misschien toch eens foto's te nemen van de opwarming om het verschil te zien.


Een snelle sluitertijd

Dit spreek voor zich, maar ik wil het toch nog even benadrukken. Een snelle sluitertijd is echt een must. Je zal namelijk beweging fotograferen en dat mag natuurlijk niet wazig zijn.


De juiste focus instellen

Jouw camera kan zelf zijn focus kiezen. Zo zijn er standen voor beweging en voor stilstaande onderwerpen. In dit geval wil je natuurlijk de bewegingsmodus. Op Canon heet deze modus AI Servo en op Nikon: AF-C. Dit houdt in dat de camera zelf blijft focussen op het bewegende onderwerp. Enorm handig!



5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page